Situaţie dezastruoasă la Spitalul Judeţean Suceava

Spitalul Județean Suceava este închis, peste 80 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, alte sute de cadre aşteaptă să fie testate sau aşteaptă rezultatul testului, opt persoane au decedat.

Adăugat: 26 Martie 2020
Ultima actualizare:26 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Situaţia de la Suceava continuă să fie îngrijorătoare, în condiţiile în care tot mai mulţi medici sunt declaraţi pozitivi la testul pentru coronavirus, iar numărul deceselor creşte de la o zi la alta.

Între timp, managerul spitalului a fost schimbat, spitalul este închis pentru dezinfecţie şi se aşteaptă rezultatul testelor pentru alte sute de cadre medicale.

Peste 80 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, alte sute de cadre care aşteaptă să fie testate sau aşteaptă rezultatul testului, opt persoane decedate şi un spital închis - acesta este, deocamdată, rezultatul răspândirii COVID-19 în judeţul Suceava.

Doctorul Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, vorbeşte despre principalele cauze care au dus la această situaţie.

Sorin Hâncu: Prima cauză este un management defectuos. Toată lumea spune acest lucru, pentru că atunci când se ştia că vine această epidemie cei care conduceau spitalul trebuia să ia nişte măsuri foarte clare şi să facă nişte protocoale care să îi ajute în a face faţă la aşa o epidemie. În al doilea rând a fost lipsa acută de materiale de protecţie pentru medici, asistente, infirmiere, brancardieri. În al treilea rând, au venit foarte mulţi oameni din străinătate, din zonele roşii, care s-au prezentat la spital şi nu au recunoscut, nu au declarat de unde vin.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza