Situaţia regională şi Parteneriatului Strategic cu SUA, discutate de premier şi oficialul SUA

Modalităţile concrete de aprofundare şi diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA şi situația regională au fost principalele teme de discuţie de premier cu oficialul american, Victoria Nuland.

Adăugat: 14 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

În comunicatul remis presei se mai precizează că s-au mai analizat proiectele în curs de derulare din domeniul politico-militar, dar şi din domenii ce vizează justiţia, economia, energia şi IT.

"În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și  în domeniul  economic,  îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și  noi propuneri de dezvoltare a acestora", precizează comunicatul.

Potrivit documentului, premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens.

De asemenea,  şeful executivului, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale.

A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu, menţionează documentul.

"Primul-ministru a discutat cu oficialul american și o serie de acțiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică" se mai arată în comunicatul de presă.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza