Sistemul informatic din sănătate, din nou indisponibil

Sistemul informatic din sănătate este din nou indisponibil din cauza problemelor tehnice.

Adăugat: 7 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În aceste condiţii, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă sau se eliberează în regim off-line.

Potrivit unui comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, vor fi emise noi dispoziţii care să permită raportarea ulterioară a serviciilor prestate în perioada în care sistemul nu poate fi accesat.

Invitat astăzi la emisiunea "Probleme la zi", la Radio România Actualităţi, preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, a declarat că disfuncţionalităţile vor înceta după vor fi semnate contractele de mentenanţă a sistemului informatic.

"Problemele se vor rezolva odată cu remedierea echipamentelor care s-au defectat. În acest moment, suntem în negocierea contractului de mentenanţă, probabil în câteva zile, o săptămână, vom avea şi rezultatul acestor negocieri. Vizavi de remedierea situaţiilor create de defecţiunile trehnice, aşteptăm intervenţia sepcialiştilor. În această săptâmână, sperăm să rezovăm problemele integral", a spus Radu Ţibichi.

Sistemul Informatic din Sănătate s-a confruntat şi săptămâna trecută,cu blocaje care au generat mari întârzieri în activitatea medicilor de familie.

Aceştia au acuzat CNAS de proastă gestionare şi au cerut intervenţia Guvernului.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza