Sistemul informatic care gestionează cardul de sănătate "funcţionează normal"

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat că problema sistemului informatic care gestionează cardul de sănătate a fost remediată.

Adăugat: 15 Februarie 2016
Ultima actualizare:15 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sistemul informatic care gestionează cardul de sănătate funcţionează normal la această oră, după defecţiunea apărută ieri.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat că problema a fost remediată şi a subliniat că medicii de familie nu pot refuza un serviciu medical din acest motiv.

El a amintit că există anumite prevederi în contractul cadru dintre cele două părţi şi a explicat că serviciile oferite de medici în regim offline vor fi validate ulterior pentru decontare. 

"Atunci serviciile trebuie acordate şi nu înţeleg şi nu o să înţeleg de ce pacientul trebuie să aştepte la coadă până când sistemul funcţionează, dacă există această variantă offline. Dacă nu acordă, o să luăm măsurile conform contractului. În contract, ambele părţi au şi datorii şi drepturi, mergând de la avertisment până la reziliere, în funcţie de gravitate", a spus Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS. 

Medicii de familie au acordat în această dimineaţă doar consultaţii copiilor, pacienţilor care reprezentau urgenţe şi persoanelor care s-au prezentat la cabinet cu adeverinţă care atestă calitatea de asigurat, menţionează redactorii noştri.

Cardurile de sănătate nu au putut fi validate din cauza unor defecţiuni din sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza