Sistem de corupție controlat de Elena Udrea, la MDRT. Vezi traseul banilor în "Gala Bute"

Elena Udrea a făcut presiuni asupra subordonaţilor să încheie contractul pentru ''Gala Bute'', deşi aceştia i-au spus că există prevederi legale care împiedică semnarea acestui document, se arată în motivarea Inaltei Curti.

Adăugat: 28 Februarie 2015
Ultima actualizare:28 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Toate firmele care aveau contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului achitau un comision de 10% printr-un întreg sistem de corupţie, coordonat şi controlat de către Elena Udrea, se precizează în motivarea deciziei de arestare preventivă a fostului ministru, publicată astăzi de Curtea Supremă.

În timpul dezbaterilor din instanţă, procurorul de caz a declarat că Elena Udrea a făcut presiuni asupra subordonaţilor să încheie contractul pentru ''Gala Bute'', deşi aceştia i-au spus că există prevederi legale care împiedică semnarea acestui document.

"Reprezentantul Ministerului Public consideră că, în urma declaraţiilor persoanelor audiate în cauză, este cert că inculpata (Elena Udrea - n.r.), deşi nu a semnat, a întocmit documente proprii cu privire la adoptarea actelor normative care au creat contextul săvârşirii infracţiunii. De asemenea, arată că a determinat ceilalţi funcţionari să încheie contractul într-o asemenea modalitate, fiind declaraţiile martorului Mărăşoiu şi ale martorului Lungu Ştefan care vorbesc despre şedinţele lungi până în noapte, în care inculpata le impunea funcţionarilor să identifice şi să încheie contracte, deşi aceştia îi aduceau la cunoştinţă prevederile care împiedică acest lucru. Arată că unele persoane plângeau la aceste şedinţe, fiind declaraţia martorului Mărăşoiu în acest sens, care şi-a dat demisia din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa", se arată în motivare.

Toate contractele încheiate în minister duceau la plata unui comision, iar beneficiarul era Elena Udrea sau persoanele din jurul său care au intermediat mita ori finanţarea cheltuielilor PDL-ului în timpul campaniei electorale, menţionează sursa citată.

Bani negri în politică

Elena Udrea a admis, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că în politică se folosesc şi bani negri, dar a negat că ar fi vorba despre astfel de lucruri în dosarul "Gala Bute".

Susţinerile sale se regăsesc în motivarea deciziei instanţei din 25 februarie, prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

"Acceptă că în calitate de om politic a făcut şi greşeli, că într-o campanie electorală în viaţa unui partid se poate întâmpla ca oamenii să facă şi lucruri la limita legii precum şi faptul că, în politică, în general, se folosesc şi bani negri, dar susţine că aceste aspecte nu au legătură cu prezenta cauză", se arată în motivare.

Amintim că Elena Udrea a făcut contestaţie la decizia de arestare preventivă, iar aceasta se va judeca joi, 5 martie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Autor:
Radio România
Editor:
Lumiunița Apostolescu
Adăugat:
28 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza