"Sistem Alert", aplicație pentru alertarea populaţiei în situaţii de risc major

Programul intitulat "Sistem Alert" va fi dezvoltat şi aplicat de ANCOM, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi STS, în colaborare cu operatorii de telefonie.

Adăugat: 18 Septembrie 2017
Ultima actualizare:18 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose a cerut, astăzi, punerea în aplicare, în cel mai scurt timp, a unui sistem integrat de alertare a populaţiei în situaţii de risc major, printr-un mesaj de urgenţă transmis pe telefonul mobil.

Programul, intitulat "Sistem Alert", va fi dezvoltat şi aplicat de ANCOM, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi STS, în colaborare cu operatorii de telefonie.

Soluţiile tehnice vor fi stabilite în cadrul unui grup de lucru care va avea prima întâlnire astăzi, de la ora 15:00.

Sistemul va transmite mesaje către abonaţi, nu doar printr-un simplu SMS, după modelul celor deja existente în alte state europene, se precizează într-un comunicat de presă.

Alertele vor fi emise în funcţie de situaţiile de urgenţă apărute la nivel regional, cum ar fi fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamităţi şi situaţii de risc.

De asemenea, va fi demarată o campanie de informare publică şi pregătire a populaţiei pentru utilizarea acestui sistem.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza