SIRENE, sistemul european de combatere a infracţionalităţii

Poliţia Română colaborează cu organismele de aplicare a legii din celelalte state şi este conectată permanent la canalele de cooperare poliţienească internaţională.

Adăugat: 9 August 2015
Ultima actualizare:9 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În prima jumătate a anului, prin intermediul SIRENE, Poliţia Română şi partenerii din celelalte state Schengen au prelucrat aproape 3.300 de rezultate pozitive referitoare la persoane urmărite în baza unor mandate europene de arestare, persoane dispărute sau căutate pentru participarea la o procedură judiciară ori obiecte căutate pentru confiscare sau indisponibilizare, informează Agerpres.

Serviciul SIRENE asigură, din decembrie 2010, schimbul de informaţii suplimentare la semnalările introduse de Statele Membre sau asociate Schengen în Sistemul de Informaţii Schengen.

Acest sistem informatic a fost creat ca un instrument de compensare a eliminării controalelor la frontierele interne dintre statele membre, facilitând astfel identificarea persoanelor sau obiectelor semnalate într-un spaţiu lipsit de frontiere interne.

Poliţiştii serviciului valorifică, în timp real, informaţiile operative şi furnizează datele necesare pentru organizarea şi desfăşurarea misiunilor de predare/extrădare a persoanelor urmărite depistate.

În primele 6 luni ale acestui an, în ceea ce priveşte schimbul de date şi informaţii referitoare la persoane căutate în vederea predării sau extrădării în baza mandatului european de arestare, persoane dispărute şi persoane care fac obiectul unor proceduri judiciare, au fost prelucrate 3.279 de rezultate pozitive la semnalările româneşti şi străine, mai informează sursa citată.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza