Sinistraţii vor avea case "până în iarnă"

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi.

Adăugat: 15 Septembrie 2013
Ultima actualizare:15 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat la Galaţi, că sinistraţii din judeţ care au rămas fără case vor avea până la iarnă un acoperiş deasupra capului.

El a precizat că eforturile autorităţilor în zonele afectate de inundaţii vor fi îndreptate spre înlăturarea efectelor dezastrului şi sprijinirea populaţiei.

Demnitarul a precizat că în cursul nopţii trecute au sosit ajutoare de la Rezervele de Stat, iar Ministerul Apărării Naţionale a organizat un convoi prin care a adus în depozitul de la Tecuci peste 1.000 de pături care urmează să fie distribuite populaţiei, informează Radio România Actualităţi.

Suport aerian al MAI în zonele afectate de inundaţii

Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au acordat, începând de vineri, suport aerian operaţiunilor desfăşurate la sol de către echipele care au intervenit în zonele afectate de inundaţii, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor într-un comunicat de presă.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit, de asemenea, şi pentru salvarea de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Misiunile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea a peste 

Bilanţul inundaţiilor: 39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, relevă un nou bilanţ provizoriu prezentat la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestui bilanţ provizoriu al inundaţiilor puternice produse în ultimele zile în judeţul Galaţi, în timpul cărora nouă persoane, între care şi o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa, au fost afectate 39 de loalităţi, 6.091 de persoane au fost evacuate şi 1.735 de locuinţe au fost inundate, iar 35 au fost distruse complet de viitură.

Acelaşi raport arată că în continuare Drumul naţional 25 este blocat în zona localităţii Vameş, 11 drumuri judeţene şi 463 de poduri şi podeţe au fost afectate de inundaţii, iar 3.042 de hectare de teren agricol au fost inundate.

Inspectorul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Burlui, a declarat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc, duminică dimineaţă, la Prefectura Galaţi că în localităţile afectate acţionează 1.400 de oameni care fac parte din forţele de intervenţie al MAI şi MApN şi că în momentul de faţă trebuie să se intervină pentru scoaterea apei din aproximativ 1.200 de locuinţe din satele lovite de viitură.

Potrivit acestuia, în prezent nu este nevoie de suplimentarea forţelor care intervin în zonele afectate de inundaţii.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza