Sindicatele şi Guvernul nu s-au înţeles pe majorarea salariului minim

Sindicatele cer majorarea salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie, în timp ce Guvernul a propus creşterea de la 1 mai 2016.

Adăugat: 29 Decembrie 2015
Ultima actualizare:29 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa
trimite pe mail

Reprezentanţii guvernului, ai sindicatelor şi ai patronatelor nu au ajuns la un acord în privinţa majorării salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie.

Executivul a propus creşterea de la 1 mai 2016, motivând că este nevoie şi de un studiu de impact, dar sindicatele resping această variantă.

"Nu există nici o justificare, decizia se ia acum, adică azi, mâine, şi practic odată deciza luată studiul nu are niciun efect asupra salariului minim. Poate avea asupra măsurilor legislative de ajutorare a anumitor sectoare de activitate, asupra politicii fiscale legate de locul de muncă, aspura instrumentelor legate de programe europene care să ajute zonele în dificultate sau sectoarele în dificultate, dar de fapt nu există nici o argumentaţie logică legată de existenţa acestui studiu după ce decizia oricum pe salariul minim este luată", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

În această dimineaţă va fi înaintată o propunere de hotărâre de guvern către Consiliul Economic şi Social, urmând ca în şedinţa executivului de miercuri să fie luată o decizie în privinţa creşterii salariului minim şi a modalităţii de aplicare a acesteia.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza