Sindicatele se declară împotriva măsurilor fiscale ale Guvernului

Toate confederaţiile sindicale critică demersul Guvernului de a face modificări la Codul Fiscal și consideră că acestea vor duce la scăderea salariilor.

Adăugat: 8 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Demersul Guvernului de a face modificări la Codul Fiscal a fost criticat de toate confederaţiile sindicale.

Sindicatele sunt nemulţumite, în principal, de trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce va duce, în opinia lor, la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă.

Un amplu protest faţă de planurile Guvernului a avut loc, ieri, la Uzinele Dacia de la Mioveni.

"Nişte calcule la prima mână, fără a avea elementele foarte bine fixate, pentru că nici ei nu ni le dau, am socotit, salariaţii din industria privată pierd între 200 de lei şi 700 de lei. Este o ruptură între conducerea acestei ţări şi noi. Constatăm că toată lumea este împotriva acestei măsuri şi ei continuă, continuă", a spus Ion Iordache, viceliderul sindicatului Automobile Dacia.

Marile confederaţii sindicale au anunţat continuarea protestelor la nivel naţional şi chiar greva generală la jumătatea acestei luni.

Şi patronatele au contestat anunţatele modificări ale Codului Fiscal, pentru consecinţele negative pe care ar urma să le aibă asupra mediului de afaceri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza