Sindicatele refuză dialogul cu Emil Boc

Confederaţiile sindicate reprezentative nu participă, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional pentru Dialog Social, a anunţat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Adăugat: 17 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului, că motivele acestei decizii sunt lipsa ordinii de zi a acestei reuniuni, dar şi multitudinea de probleme ridicate de sindicate şi rămase încă nerezolvate.

"Am decis să nu participăm la reuniunea Consiliului deoarece documentul de convocare care ne-a fost transmis de către autorităţi nu conţine o ordine de zi, şi, în acelaşi timp, foarte multe subiecte solicitate de mişcarea sindicală au rămas nerezolvate. Este vorba în primul rând de disponibilizările colective operate în toate sectoarele de activitate, fără să fie luate măsuri concrete prin care să se creeze noi locuri de muncă. În plus, la ora actuală lipsesc politicile de conservare a locurilor de muncă din economie, iar şomajul tehnic nu a fost aplicat în anii 2011 şi 2012", se  scrie în scrisoarea Cartel Alfa.

Pe lângă Cartel Alfa  şi celalalte organizaţii sindicale cu notorietate precum, Blocul Naţional Sindical,  CNSLR Frăţia, CNS Meridian şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România , au decis să nu participe la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social (CNTDS) convocată marţi, la ora 14.00, se arată într-o scrisoare deschisă a CNS Cartel Alfa remisă presei.

Confederaţiile sindicale sunt dispuse să reia dialogul social în condiţiile în care guvernul va convoca Consiliul Economic şi Social extraordinar, cu participarea tuturor reprezentanţilor confederaţiilor sindicale şi confederaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional.

De asemenea, în opinia sindicatelor, este necesar să se stabilească un calendar de întâlniri ale CNTDS, în cadrul cărora să fie dezbătute şi soluţionate celelalte subiecte enumerate.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza