Sindicatele protestează la porţile Parlamentului

Coonfederaţiile sindicale încearcă să-i sensibilizeze pe parlamentari să voteze în favoarea moţiunii de cenzură la adresa cabinetului Boc.

Adăugat: 7 Iunie 2010
Ultima actualizare:7 Iunie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Confederaţiile sindicale reiau, luni,  protestele în capitalã de la ora 13.00, nemulţumite de tăierea salariilor şi a pensiilor.  Sindicatele încearcă să-i sensibilizeze pe parlamentari pentru a vota în favoarea moţiunii de cenzură la adresa cabinetului Boc.


La intrarile Palatului Parlamentului se vor afla, luni, între orele 13.00 si 18.00, circa 3.000 de reprezentanţi ai principalelor confederatii sindicale, acelasi lucru urmând sa se întâmple marti si miercuri, în intervalul 8.30-10.30, când ar urma sa participe la proteste în jur de 1.500 de persoane, potrivit News In.


Joi si vineri, sindicaliştii vor picheta sediilor din teritoriu ale partidelor parlamentare, urmând ca în ziua votului privind moţiunea de cenzura, cel mai probabil 15 iunie, sa organizeze un miting si un lanţ uman la Parlament, cu participarea a peste 20.000 de oameni, dupa cum a anuntat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.


Luni, Guvernul urmeaza să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de austeritate.


În cel mult trei zile de la acest moment, Opozitia poate depune motiune de cenzura la adresa Executivului, care, odata adoptata prin vot în Parlament, duce la demiterea guvernului.


Opoziţia intenţionează să depună două moţiuni de cenzură împotriva celor două proiecte de legi pentru care Guvernul îşi angajează luni, răspunderea în Parlament.


Preşedintele Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase a declarat că una dintre moţiuni de intitulează "Opriţi genocidul social".


Sindicatele, prezente la discuţiile moţiunilor


Sindicaliştii vor fi prezenţi  la dezbaterile moţiunilor, în incinta Parlamentului.


Ei au solicitat  sã se voteze la vedere, pentru a-şi asuma votul în faţa propriului electorat din colegiu.    


Sindicaliştii resping cele douã proiecte de Legi privind reducerea salariilor cu 25 la sutã şi a pensiilor, ajutorului de şomaj şi a altor drepturi sociale cu 15 la sutã.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Iunie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza