Sindicatele pregătesc proteste comune

Mitingul programat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat, pentru a se pregăti o acţiune comună de amploare a tuturor sindicatelor.

Adăugat: 1 Octombrie 2010
Ultima actualizare:1 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii confederaţiilor sindicale au decis  să organizeze proteste comune.


Ei au anunţat că mitingul programat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat, pentru a se pregăti o acţiune comună de amploare.


După ce se vor consulta cu membrii în privinţa viitoarelor acţiuni, sindicaliştii se vor întâlni, luni, pentru a decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele proteste.  


"Am decis, după evaluarea pe care şi-a făcut-o fiecare confederaţie, că şansa noastră de a reuşi este legată de acţiunea noastră comună, aşa încât, dincolo de disensiuni sau explozii de orgolii, toţi colegii mei au decis să mergem împreună, aşa încât săptămâna viitoare vom putea decide şi un calendar comun cu repere clare, dar concluzia este aceasta: vom acţiona de acum încolo doar împreună.", a spus Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia.


Sindicatele din învăţământul universitar se alătură protestelor


Liderul de onoare al Federaţiei Sindicatelor Universitare "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a precizat că noul an universitar începe în cele mai proaste condiţii din ultimii 20 de ani.


Federaţia Sindicatelor Universitare "Alma Mater" este hotărâtă să continue acţiunile protestare anunţate.


"Cele mai proaste condiţii din ultimii 20 de ani. Tot ce am câştigat prin negocieri s-a cam dus pe apa sâmbetei. Oamenii sunt într-o stare de disperare cum nu i-am văzut de când sunt eu preşedinte la Alma Mater. S-a hotărât ca pe 5 octombrie să organizăm mitinguri în toate universităţile", a spus preşedintele de onoare al Federaţiei, Răzvan Bobulescu.


Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru Radio România Actualităţi că respectă dreptul cadrelor didactice la proteste, subliniind însă că nu întotdeaună cadrele didactice sunt reprezentate de federaţiile sindicale.  


"Respect dreptul la proteste, îi înţeleg; rugămintea mea către profesorii României este să fie foarte conştienţi de faptul că aceste proteste vor îngreuna mai degrabă decât vor servi ieşirea României din această situaţie", a spus Daniel Funeriu.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Cristina Iliescu
Adăugat:
1 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza