Sindicatele nu sunt de acord cu amânarea majorării salariului minim pe economie

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a cerut ca majorarea salariului minim să aibă loc de la 1 ianuarie, în timp ce Guvernul propune amânarea ei pentru 1 mai 2016.

Adăugat: 28 Decembrie 2015
Ultima actualizare:28 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa
trimite pe mail

Mişcarea sindicală nu este de acord cu amânarea majorării salariului minim pe economie la 1.200 de lei, aşa cum propune guvernul.

Reprezentanţii executivului s-au întâlnit astăzi pe această temă cu sindicatele şi patronatele.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a cerut ca majorarea să aibă loc de la 1 ianuarie, în timp ce guvernul propune amânarea ei pentru 1 mai 2016.

Ministrul Muncii, Ana Costea s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor pentru a discuta despre majorarea salariului minim la 1.200 de lei, de la începutul anului viitor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că speră ca executivul să promulge, până poimâne, un act normativ în acest sens.

"Scopul este de a ajunge la un consens legat de salariul minim pe economie. Să fie lămurit că salariul minim nu prejudiciază nici locurile de muncă, nici situaţia întreprinderilor. Sperăm că concluzia acestei întâlniri care, apoi, se va concretiza într-un proiect de hotărâre de guvern, care mâine va pleca la Consiliul Economic şi Social. Şi, miercuri, sperăm forma defitinivă promulgată de către Guvern", a spus Bogdan Hossu.

Guvernul va lua o decizie în privinţa salariului minim până la sfârşitul anului, indiferent dacă este vorba despre menţinerea la nivelul actual sau majorarea acestuia.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, pentru o eventuală creştere a salariului minim, are nevoie de o evaluare a impactului acestei măsuri, nu atât asupra bugetului, cât asupra mediului privat.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza