Sindicatele continuă seria protestelor în ţară

În ţară, sindicatele continuă seria protestelor, atât în România, cât şi în Bucureşti.

Adăugat: 21 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principalele revendicări se referă la asigurarea unui salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate şi deblocarea negocierilor colective. Ieri, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a discutat cu reprezentanţii Guvernului, cărora le-a înmânat aceste solicitări.

Bogdan Hossu: Le-am prezentat într-o mică parte detalii legate de ce solicităm aceste lucruri şi modul de rezolvare în viziunea proprie, şi-au notat şi a rămas ca săptămâna următoare să avem o nouă întâlnire în care să putem clarifica, sperăm să îi convingem legat de acest lucru, ca componente, plecând de la salariul minim, plecând de la problemele legate de pensii plecând de la problemele legate de cadrul legislativ şi negociere colectivă să fie aplicate în sensul în care să rezolvăm ceea ce aşteaptă membrii noştri de sindicat. Vom vedea în discuţiile următoare de săptămâna viitoare care va fi evoluţia.

PSD susţine că toate prezentate de sindicate pot fi rezolvate, chiar şi în actualele constrângeri generate de pandemie.

Social-democraţii au anunţat că vor lansa săptămâna viitoare un buget alternativ prin care vor să demonstreze că sunt banii pentru majorări de pensii şi salarii, anunţul a fost făcut de senatorul partidului Radu Oprea.

Radu Oprea: Pentru noi, cei de la PSD, siguranţa locului de muncă, susţinerea puterii de cumpărare, respectul arătat pensionarilor sunt cele mai importante obiective. Coaliţia de guvernare de dreapta ne explică de luni de zile cum nu se poate şi lucrul acesta este evident, atunci când singurul lor interes este lupta pentru funcţii, pentru putere şi pentru afacerile camarilei de partid. Domnule Florin Cîţu, importanţi sunt oamenii! Guvernaţi pentru români sau plecaţi în opoziţie!Autor:
Cătălin Radu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza