Sindicatele anunţă toamna protestelor

Bugetarii ies în stradă nemulţumiţi de salarii, iar producătorii agricoli vor protesta pentru că subvenţiile au fost diminuate sau chiar tăiate.

Adăugat: 31 August 2010
Ultima actualizare:31 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Confederaţia Sindicală "Cartel Alfa" a anunţat că pregăteşte acţiuni ample de protest care vor include manifestaţii de stradă de lungă durată şi greve, dacă Guvernul nu va stabili salariul minim pe economie pe anul 2011 de cel puţin 705 lei.


De asemenea, sindicaliştii vor ca baza de calcul a salariilor pentru anul viitor să fie salariul din decembrie 2009 şi nu cel din iulie 2010, care este micşorat cu 25 la sută.


Sindicaliştii din Administraţia Publică au anunţat că săptămâna viitoare se vor întâlni pentru a stabili calendarul protestelor.


Protestul fermierilor


Producătorii agicoli ies în stradă pe 2 septembrie, a anunţat, marţi,  preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae.


Manifestaţia deschide practic calendarul de proteste anunţat de mai multă vreme şi urmează negocierilor eşuate de săptămâna trecută dintre ministerul de resort şi liderii fermierilor.
    


Organizaţiile agricole din România îl acuză pe ministrul Mihail Dumitru de incompetenţă şi solicită găsirea de soluţii de    finanţare a domeniului, mai ales în sectoarele în care ajutoarele de stat lipsesc.


Ei reclamă faptul că, sub pretextul crizei economice, ministerul a decis să înjumătăţească subvenţia la hectar şi să taie subvenţia acordată crescătorilor de animale.  


Lipsa sprijinului în accesarea de fonduri europene este o altă problemă la care fac referire fermierii.
    

Preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae, a precizat că, din punctul de vedere al agricultorilor, statul trebuie să aibă două obiective clare: să sprijine sectorul agricol şi să asigure siguranţa alimentaţiei populaţiei.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza