Sindicate: Angajaţii pierd sume semnificative prin noua formulă de calcul a salariului

Federaţia Sindicatelor Libere din Învaţamânt atrage atenţia că prin noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical, angajaţii pierd sume semnificative.

Adăugat: 16 Februarie 2018
Ultima actualizare:16 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este vorba despre aproximativ 20% din venit, iar între cei afectaţi se află bolnavii de cancer sau femeile aflate în concediu medical pre şi postnatal.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să intervină de urgenţă pentru modificarea prevederilor Codului fiscal, astfel încât veniturile angajaţilor să nu fie diminuate.

Secretarul general al Federaţiei, Cornelia Popa-Stavri: Noi solicităm revenirea asupra Ordonanţei 3, în definitiv această ordonanţă a fost dată ca să nu fie afectat venitul net al persoanelor aflate în concediu medical. Iată că exemplele pe care noi le-am dat arată că scad veniturile acestor persoane.

Reporter: Credeţi că ar putea fi vorba despre descurajarea celor care îşi iau concediu medical în mod nejustificat?

Cornelia Popa-Stavri: Eu cred că dacă atunci când dăm o ordonanţă ne gândim la forme prin care să evităm anumite furtişaguri suntem într-o gravă eroare. Totuşi, angajatul este plătitor de contribuţii la Fondul de asigurări de sănătate şi trebuie să beneficieze de toate facilităţile care decurg dintr-un contract de asigurare pe care îl are.

Reporter: În cât timp credeţi că o să se rezolve această problema?

Cornelia Popa-Stavri: Noi sperăm să se rezolve în următoarea săptămână. Domnul Teodorovici a făcut o declaraţie prin care a anunţat că se va relua această ordonanţă şi vor verifica aceste erori care au apărut. Acum sperăm să răspundă şi ministrul muncii, doamna Olguţa Vasilescu, şi să vedem cum vom reuşi să avem o întâlnire pe această problemă, astfel încât să sesizăm neregulile şi să intervină pe formula de calcul.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza