Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de creşterile salariale din sistem

Creşterea salarială din sistemul de educaţie va fi de 20% -25% anul viitor, nu de 50%, cum se vehiculează în spaţiul public, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Adăugat: 23 August 2017
Ultima actualizare:23 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ
trimite pe mail

În urma întâlnirii de ieri dintre sindicalişti şi premierul Mihai Tudose, preşedintele Federaţiei, Simion Hăncescu, a explicat: 

"Chiar dacă guvernul anunţă public că învăţământul va avea o mărire de 50% anul viitor la venitul brut, cel puţin din datele pe care le avem de la Ministerul de Finanţe până în acest moment, se pare că aceste creşteri sunt nesemnificative. Dacă vreţi, concret, ar însemna ca la 1 ianuarie, un profesor debutant să câştige 55 de lei, conform datelor pe care ni le dă Ministerul de Finanţe, adică în loc de 25% creştere este 3,8%. Reprezentanţii guvernului spun că lucrurile stau altfel, deci vrem să vedem care este adevărul. Cât vor câştiga efectiv la salariul net oamenii de la 1 ianuarie şi evident de la 1 martie, pentru că dacă oamenii plătesc 45%, aşa cum ştim, în momentul de faţă, cu mare lucru nu rămân? ", a întrebat retoric Simion Hăncescu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ i-a înaintat, totodată, premierului Mihai Tudose un memoriu în numele celor 170 de membri în care i-a cert să remedieze şi problema majorării de la începutul anului viitor a contribuţiilor pe care un angajat trebuie să le plătescă pentru şomaj şi asigurări de sănătate.

O nouă întâlnire va avea loc la 28 august.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza