Sindicaliştii din administraţie îşi cer drepturile în stradă

Sindicaliştii din administraţie sunt nemulţumiţi de condiţiile de salarizare şi susţin că sunt cea mai defavorizată categorie dintre bugetari în privinţa salariilor.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproximativ 300 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie din România pichetează Ministerul Muncii din capitală, nemulţumiţi de condiţiile de salarizare.

Preşedintele Federaţiei, Silvia Moldovan, i-a explicat redactorului nRRA,  Cătălin Trandafir motivele protestului.

"Din păcate, suntem cea mai defavorizată categorie dintre bugetari, având peste 75% salariul minim pe economie. Cu toate acestea, guvernul nu a catadicsit, nici în acest an, să ne dea o creştere a salariului. Au beneficiat de creşteri salariale, aşa după cum ştiţi, învăţământul, sănătatea şi administraţia centrală, lăsând iarăşi pe dinafară administraţia locală. Dacă nu se găsesc soluţii pentru rezolvarea revendicărilor noastre, atunci vom trece la alte acţiuni, mitinguri şi chiar la blocarea întregii administraţii", a spus Silvia Moldovan.

La protest este prezent şi liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, în opinia căruia există soluţii pentru remedierea problemei pe termen scurt. 

"Rezolvarea, din punctul nostru de vedere, este deblocarea acordării tichetelor de masă sau a voucherelor de vacanţă rezultat de negociere dintre ordonatorul de credit al administraţiei locale şi sindicat pentru personalul din subordine, funcţie de resursele existente pentru acest an, ceea ce n-ar prejudicia execuţia bugetară, dar ar da o satisfacţie colegilor noştri", a susţinut Bogdan Hossu. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza