SIE "nu poate spune dacă o persoană a fost ofiţer sub acoperire"

Preşedintele Comisiei de control al SIE, deputatul Mihăiţă Calimente, a declarat că, din punctul de vedere al procedurilor, Serviciul de Informaţii Externe nu poate spune dacă o persoană a fost ofiţer sub acoperire.

Adăugat: 20 Octombrie 2014
Ultima actualizare:20 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei parlamentare de Control al Activităţii Serviciului de Informaţii Externe
trimite pe mail

Traian Băsescu nu putea primi un răspuns de la Serviciu de Informaţii Externe la întrebarea legată de existenţa unui ofiţer acoperit în Guvernul României, chiar şi în absenţa ordonanţei 223 privind secretizarea identităţii unor ofiţeri de informaţii, a spus preşedintele Comisiei parlamentare de Control a Activităţii Serviciului de Informaţii Externe, liberalul Mihăiţă Calimente.

Acesta a mai precizat, astăzi, după audierea directorului interimar al Serviciului, Silviu Predoiu, că nici membrii comisiei speciale nu au acces la astfel de informaţii.

"L-am întrebat dacă nu exista această hotărâre, ar fi putut da Serviciul un alt răspuns. Şi mi s-a explicat că nu putea fi dat un alt răspuns. De altfel avem şi o hotărâre a parlamentului care spune care sunt şi limitele comisiei până la ce nivel putem obţine informaţii de la Serviciu. Şi acolo există un articol care spune foarte clar că ceea ce înseamnă acoperirea personalului sau ofiţerilor care lucrează în serviciu la aceste informaţii nici Comisia nu are acces", a spus Calimente.

Calimente a fost întrebat de jurnalişti dacă l-a întrebat pe şeful interimar al SIE dacă premierul a fost ofiţer sub acoperire.

"Da, şi răspunsul este acelaşi, că nu se confirmă niciun fel de informaţie în legătură cu apartenenţa sau neapartenenţa domnului prim ministru la Serviciu. Nu a spus că nu a fost, că nu poate să spună nici că a fost, nici că nu a fost", a mai afirmat deputatul PNL.

El a mai spus că documentele potrivit cărora Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit SIE, făcute publice de şeful statului într-o emisiune televizată, nu reprezentau un secret de serviciu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
20 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza