Sevil Shhaideh si Rovana Plumb au "sprijin total" din partea PSD

Conducerea PSD, reunita astăzi a decis să acorde un "sprijin total" pentru Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, vizate de DNA în dosarul Belina.

Adăugat: 25 Septembrie 2017
Ultima actualizare:25 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Conducerea PSD a decis să acorde un "sprijin total" pentru cele două membre ale cabinetului: Sevil Shhaideh - vicepremier şi Rovana Plumb - ministru delegat pentru fonduri europene, vizate de DNA în dosarul Belina.

Social-democraţii le-au cerut ferm celor doi miniştri să nu renunţe la funcţiile din Cabinet , afirma liderul PSD, Liviu Dragnea, care, de altfel, a prezentat într-o conferinţă de presă şi argumentele aduse de colegii săi.

"Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepţie, toţi colegii din BPN şi Călin Popescu-Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunţând mai multe motive. (...) S-a discutat mult despre poziţiile în care se află cele două colege  - două poziţii cheie în guvern, obiective asumate foarte serioase şi strategice pentru statul român (...). Alte motive s-au referit la subiectul în sine şi anume natura celor două acte normative - hotărâri de guvern - şi anume transferul unui imobil de la public la public. Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al  unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de exemple în România şi vor mai fi. (...) Un astfel de precedent este extrem de periculos", a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

Liderul PSD a mai precizat că actuala situaţie cu cei doi miniştri din Cabinetul Tudose trebuie analizată în mod serios şi, bineînţeles, dacă ar putea fi sesizată Curtea Constituţională.

După şedinţa conducerii PSD, atât Sevil Shhaideh, cât şi Rovana Plumb au afirmat că sunt nevinovate şi că nu intenţionează să demisioneze.

Vă reamintim că, dosarul în care cele două se presupune că sunt  implicate vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

"Nu s-a cerut remanierea ministrului Toader"

Deşi au apărut voci în PSD care au cerut revocarea din funcţie a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, Liviu Dragnea a precizat că nu se pune această problemă. 

"S-a mai discutat, de asemenea, am înţeles că a apărut informaţia că s-a cerut remanierea ministrului Toader. Nu este adevărat. În schimb, ministrul justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi, de asemenea, cred că era firesc şi este firesc în continuare să aibă o poziţie publică faţă de nenumăratele întâmplări din ultima perioadă, generate de stenograme, de înregistrări, de dezvăluiri", a spus Liviu Dragnea.
    
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza