Sevil Shhaideh, prima femeie propusă premier în România

În vârstă de 52 de ani, Sevil Shhaideh este prima femeie propusă premier în România. Ea a deţinut mai multe funcţii în administraţia publică, apoi a fost secretar de stat şi ministru.

Adăugat: 21 Decembrie 2016
Ultima actualizare:21 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sevil Shhaideh, premierul desemnat -arhivă foto
trimite pe mail

Sevil Shhaideh a abosolvit Academiade Ştiinţe Economice în 1987.

A urmat apoi o serie de cursuri de perfecţionare şi a devenit expert în administraţie publică, fiind, de asemenea, manager în diverse instituţii.

Şi-a început cariera profesională ca analist programator la Constanţa, deţinând aproape 20 de ani funcţia a director de servicii în Consiliul Judeţean.

Din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, a fost secretar de stat în acest minister.

În mai 2015, după demisia lui Liviu Dragnea de la şefia acestui minister, Sevil Shhaideh a fost nominalizată de premierul Victor Ponta să îl conducă.

Potrivit declaraţiei de avere, doamna Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi şi mai multe conturi deschise, de aproximativ 500.000 de lei.

Are şi un împrumut de 20 de mii de euro şi datorii de 60 de mii de lei. Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşsesc 300.000 de lei.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălina Creţu
Adăugat:
21 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza