Sever Voinescu: Legea referendumului, un hăţiş menit să bulverseze populaţia!

PDL a atacat la CCR legile prin care se modifică şi se aprobă ordonanţele de urgenţă în ceea ce priveşte organizarea referendumului.

Adăugat: 20 Iulie 2012
Ultima actualizare:20 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a catalogat modificările aduse legii referendumului drept "un hăţiş legislativ menit să bulverseze populaţia şi să facă din această consultare populară una greu de monitorizat" 

"Dacă noi nu făceam asta, erau legi care se suprapuneau. În momentul în care mă exprim, ca forţă politică, cu privire la validitatea unui referendum nu neapărat în ceea ce priveşte participarea, ci în ceea ce priveşte organizarea lui, trebuie să ştim exact pe ce criterii ne raportăm, or este evident că ei cultivă acest echivoc pentru a putea să pescuiască rezultatul pe care îl vor din apele tulburi", a declarat Sever Voinescu.

Printre legile atacate de PDL se numără şi prelungirea programul de vot cu patru ore la referendumul de demitere a preşedintelui suspendat.

Judecătorii constituţionali ar urma să se pronunţe în data de 24 iulie.

Senatorul PSD, Dan Şova, spune că stabilirea unui interval cât mai mare de vot vizează consultarea cât mai multor cetăţeni, ceea ce a cerut şi Curtea Constituţională.

La 19 septembrie se va judeca şi sesizarea privind atribuţiile Curţii, despre care democrat-liberalii susţin că sunt restrânse în continuare.Autor:
Andreea Prisăcariu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
20 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza