Sever Voinescu, la un pas de excluderea din PDL

Situaţia lui Sever Voinescu va face obiectul unei analize în filiala PDL Constanţa. Liderul filialei se pronunţă pentru excluderea lui Voinescu.

Adăugat: 14 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele organizaţiei PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a declarat că,  în opinia sa,  fostul vicepreşedinte democrat-liberal Sever Voinescu  ar trebui exclus din partid pentru că a făcut campanie electorală la alegerile parlamentare pentru un candidat al PP-DD.

"În afară că s-a implicat activ în campania unui candidat de la PP-DD nu am nimic altceva să îi reproşez. Da, consider că trebuie exclus din partid. Astfel de acte nu pot fi tolerate, indiferent din partea cui vin, în interiorul unei structuri care urmăreşte în primul rând interesul partidului. Atât eu, cât şi organizaţia Constanţa credem că ar trebui demis", a afirmat liderul filialei Constanţa a democrat-liberalilor pentru Agerpres.

La Colegiul Director al PDL desfăşurat în decembrie anul trecut, Sever Voinescu şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului ca urmare şi a cererii venite în acest sens din partea liderului democrat-liberal de Constanţa.

Gigi Chiru a acuzat atunci faptul că Sever Voinescu a sprijinit în campania de la parlamentare candidatul PP-DD dintr-un colegiu din Constanţa, respectiv pe fostul deputat PDL Maria Stavrositu.

Cazul Sever Voinescu se discută joi

Excluderea din PDL a lui Sever Voinescu va fi discutată joi, când se va face o analiză a situaţiei din organizaţia Constanţa la faţa locului, a declarat preşedintele partidului, Vasile Blaga.

"Există o solicitare în acest sens a organizaţiei din Constanţa (n.r. - de excludere din PDL a lui Sever Voinescu), dar nu mai departe decât joi, cred, vom analiza situaţia din organizaţia Constanţa pe baza unui program pe care îl va aproba Biroul Permanent Naţional şi o să discutăm la faţa locului. După ce ne lămurim din toate punctele de vedere, lunea viitoare o să facem propunerile necesare în Birou. Astăzi (n.r.- luni) nu vorbim lucrul ăsta. Nu m-aş fi aşteptat de la un coleg din conducerea partidului, vicepreşedinte, să facă campanie pentru un candidat al unui alt partid", a declarat  Vasile Blaga.

Despre colegii care fac declaraţii în afara partidului, Blaga a arătat că nu ar vrea să le îngrădească dreptul la opinie, ba dimpotrivă.

"Sigur că din punct de vedere al partidului corect ar fi să spui punctele de vedere în interior şi noi am invitat de fiecare dată şi în BPN şi în alte întâlniri informale colegii care doresc şi au păreri să le spună fără nicio problemă. Nu există din acest punct de vedere nicio frână, dar alţi colegi care au făcut, din păcate, lucruri inadmisibile, adică campanii împotriva partidului, conducând campanii ale contracandidaţilor noştri din partea altor partide, aici o să analizăm situaţiile de la caz la caz şi o să propunem Biroului Permanent măsurile care se impun perfect statutar", a mai spus liderul PDL.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza