Sesizarea în cazul votului lui Dan Şova, trimisă DNA

Parchetul General şi-a declinat competenţele în cazul sesizării privind votul în cazul lui Dan Şova şi a trimis această sesizare către DNA.

Adăugat: 24 Aprilie 2015
Ultima actualizare:24 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parchetul General a trimis Direcţiei Naţionale Anticorupţie sesizarea depusă de liderul PMP Eugen Tomac privind modul în care a reacţionat preşedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, în urma votului Parlamentului în cazul lui Dan Şova .

Potrivit redactorului RRA,  Diana Surdu , Parchetul de pe lânga instanta suprema şi-a declinat competenţa în dosar ca urmare a faptului că la DNA deja există un dosar în care sunt verificate faptele reclamate.

La două zile după ce Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că va depune plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că ar fi încălcat articolul 176 din Constituţie la votul în privinţa cererii justiţiei de arestare preventivă a Dan Şova.

PNL a contestat, ieri, la Curtea Constituţională hotărârea adoptată, de Senat, cu privire la rezultatul votului exprimat în cazul  Dan Şova.

Hotărârea Senatului privind cazul Şova a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după ce textul redactat de Comisia juridică a fost semnat de preşedintele acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit documentului, în 25 martie, Plenul Senatului a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, motivând că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, conform Regulamentului forului amintit.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza