Sesizarea CCR în cazul şefei DNA a fost finalizată

Ministrul justiţiei a anunţat că a finalizat o primă variantă a sesizării Curţii Constituţionale cu privire la decizia preşedintelui de a nu da curs solicitării de revocare a procurorului şef al DNA.

Adăugat: 19 Aprilie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Demersul ministrului Justiţiei este sprijinit de liderul principalului partid la putere, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat aseară că îl susţine politic.

Premierul Viorica Dăncilă a fost, de asemenea, de acord, a precizat ministrul Tudorel Toader:

"I-am prezentat, să spunem, principalele elemente pe care le poate prinde sesizarea Curţii Constituţionale. A rămas că zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul de la preşedinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier din nou şi tot luni sesizăm Curtea Constituţională", a spus Toader.

Ministrul justiţiei mai spune că preşedintele nu a adus argumente juridice sau manageriale pentru a-şi motiva decizia, pe care de altfel o anunţase anterior, de aceea crede că respingerea solicitării de revocare a fost un gest politic.

Şeful statului consideră însă că nu există nicio suţinere legală pentru ca răspunsul său să fie contestat din punct de vedere constituţional.

"După părerea mea, nu există niciun conflict şî niciun temei pentru o sesizare a Curţii Constituţionale. În tot procedeul început de ministru cu solicitarea de revocare, solicitarea avizului CSM şi în final, decizia mea, legislaţia în vigoare, în materie, a fost respectată sută la sută, iar după cum cu toţii cunoaştem, legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu acceptă această propunere de revocare", a susţinut Klaus Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza