Sesiunea extraordinară pe Codul Fiscal s-a anulat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţă că votul în cazul Codului Fiscal a fost amânat, până săptămâna viitoare.

Adăugat: 24 August 2015
Ultima actualizare:24 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Parlamentul a renunţat la convocarea unei sesiuni extraordinare la sfârşitul acestei luni, în care ar fi trebuit să fie reexaminat noul Cod Fiscal, aşa cum a solicitat presedintele Klaus Iohannis.

La începutul zilei, părea că dezbaterile privind reexaminarea noului Cod Fiscal vor începe în forţă în Parlament, însă Comisia pentru buget-finanţe a Senatului a decis amânarea discuţiilor şi a întocmirii raportului asupra noului Cod Fiscal, după anunţul partidelor politice că urmează joi o nouă rundă de negocieri pe marginea acestei legi.

Majoritatea senatorilor din Comisia pentru buget-finanţe a afirmat că se doreşte reluarea dezbaterilor după ce se va ajunge la un eventual consens politic asupra formei noului Cod Fiscal, trimis spre reexaminare de preşedintele României, Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, sublinia că noul Cod Fiscal va avea un impact economic şi social pe termen lung şi de aceea deciziile nu trebuie luate în grabă.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat însă că şedinţa Biroului Permanent şi reuniunea plenului Senatului vor avea loc astăzi, conform procedurilor, dar dezbaterea din plen va viza amânarea până săptămâna viitoare a discuţiilor şi votului asupra cererii de reexaminare, înaintată de şeful statului.

"Am propus şi partidelor din Opoziţie să facem joi o discuţie politică, după ce şi noi şi ei vom fi analizat în amănunţime cifrele şi datele de fundamentare a Codului fiscal, a bugetului, pentru a putea să luăm o decizie de consens. Ca atare, sesiunea extraordinară nu se va putea ţine", a spus Tăriceanu.

Avizul comisiilor de specialitate

Tot astăzi, comisiile senatoriale pentru transporturi şi economie au avizat negativ cererea de reexaminarea noului Cod Fiscal, iar senatorii jurişti au dat aviz favorabil acesteia.

Comisia juridică din Senat a adoptat şi patru amendamente, între care etapizarea scăderii TVA la 20% anul viitor şi 19% din anul 2017.

Tot din 2017, ar urma să fie eliminată supraacciza pe carburanţi.

În această situaţie, sesiunea extraordinară ce urma să aibă loc la Camera Deputaţilor mâine, for decizional, de altfel, în ceea ce priveşte Codul Fiscal, nu va mai putea avea loc.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza