Sesiune parlamentară extraordinară dedicată subiectului ANI

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea unei sesiuni extraordinare pentru data de 16 august, pentru a se discuta în principal, proiectul privind Agenţia Naţionala de Integritate.

Adăugat: 4 August 2010
Ultima actualizare:5 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit, miercuri, în şedinţă,pe ordinea de zi figurând decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii ANI şi solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind întrunirea Camerei în sesiune extraordinară.

 

Anterior, deputatul  PSD Valeriu Zgonea, secretar al Camerei, a declarat că social-democraţii sunt deschişi oricărei colaborări care să conducă la finalizarea Legii ANI.
 

 

El a subliniat, însă, necesitatea ca pe lânga Legea ANI, să dezbată, în procedura de urgenţa, Ordonanţele privind majorarea TVA, descentralizarea spitalelor şi finanţarea autoritaţilor publice locale.

 

Afirmaţia sa a fost susţinută şi de reprezentanţii PNL care au cerut ca pe lângă legea ANI să fie discutate modificările din Codul Fiscal, dar şi propriile propuneri în ceea ce priveşte acordarea unor facilităţi pentru ieşirea din criză.


Potrivit preşedintelui Camerei, pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află proiectul legii ANI, existând şi o solicitare din partea PNL de dezbatere a altor două proiecte.


"Primul punct va viza ANI. Din partea grupului parlamentar al PNL a existat o solicitare pentru completarea ordinii de zi cu încă două proiecte de legi, proiecte care se află, în prezent, la Comisia de Buget: propunerea legislativă privind combaterea plăţilor întârziate şi un proiect de lege pentru aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor. Propunerea Biroului Permanent cu privire la ordinea de zi va fi supusă aprobării plenului, pe 16 august", a declarat Roberta Anastase.


Modalitatea sub care va fi modificată Legea ANI în sesiunea extraordinară a Camerei va rămâne la latitudinea grupurilor parlamentare.

 

La 19 iulie, Curtea Constituţională a decis că legea privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate este neconstituţională.

 

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicita convocarea Parlamentului în sesiune extraordinara la începutul lunii august.Autor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
4 August 2010
Ultima actualizare:
5 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza