Sesiune extraordinară, săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Senatului se va reuni luni la ora 12.00 pentru a stabili ordinea de zi a sesiunii extraordinare de marţi şi în care se va discuta Legea referendumului, a anunţat Toni Greblă.

Adăugat: 13 Iulie 2012
Ultima actualizare:13 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul  Toni Grebla a precizat că luni, începând cu ora 13.00, comisia juridică din Senat va începe lucrul pentru elaborarea rapoartelor la Legea referendumulu.

De precizat că Senatul se va reuni în şedinţă extraordinară, marţi, începând cu ora 12.00, pentru dezbaterea acestei legi.

Toni Grebla a mai mai spus  că, în opinia sa, nu va avea loc şi o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, întrucât singurele proiecte luate în discuţie sunt cele privind referendumul, iar după aprobarea în Senat, legile vor merge la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea , luni este programată şedinţa Biroului Permanent la care se  va stabili în ce zi se vor întîlni deputaţii la nivel de plen.

"Ştiu că Senatul intenţionează să facă plen marţi, iar noi vom avea probabil miercuri pentru că Senatul este prima Cameră sesizată. Şi Camera şi Senatul vor avea şedinţe de Birouri Permanente luni. Încă nu am stabilit orele, nu pot să decid singur, trebuie să vorbesc cu colegii mei", a declarat el.

Amintim că miercuri, premierul a transmis o scrisoarea celor două Camere ale Parlamentului, în care solicita convocarea unei sesiuni extraordinare pentru punerea în acord a legii referendumului cu decizia Curţii Constituţionale.

Ponta declarase merţi seara, la o emisiune televizată, că intenţionează să trimită celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului o scrisoare pentru convocarea unei sesiuni speciale parlamentare.

Premierul mai anunţase cu acel prilej că se aşteată motivarea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la Legea referendumului.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza