Sesiune extraordinară pentru modificarea Codului Fiscal

Camera Deputaţilor a fost convocată astăzi în sesiune extraordinară pentru modificarea Codului Fiscal.

Adăugat: 5 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor pot fi urmărite LIVE VIDEO. Porniţi transmisia din prima pagină, playerul VIDEO.

Urmează să fie introduse prevederi care vor duce în final la creşterea veniturilor pensionarilor, dar şi a cheltuielilor bugetare.

Proiectul de modificarea fost adoptat în legislatura trecută în Senat, dar ieri a fost modificat în Comisia pentru buget pentru a corespunde promisiunilor majorităţii parlamentare.

Proiectul adoptat în legislatura trecută de senatori prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor şi scutirea pensionarilor de la plata contribuţiilor asigurărilor sociale de sănătate.

Deputaţii din comisia de resort au decis ieri, printr-un amendament propus de PSD, introducerea plafonului de 2.000 de lei pentru toate categoriile de pensionari, inclusiv pentru cei care realizează integral sau parţial venituri din pensii, câştigate în străinătate.

Liberalii au susţinut varianta iniţială a proiectului pentru neimpozitarea tuturor pensiilor, iar reprezentantul UDMR a propus ca doar pensiile speciale peste 2.000 de lei să fie impozitate, restul să fie neimpozitate, fără stabilirea unui plafon.

Amendamentele PNL şi UDMR au fost însă respinse.

Şeful Comisiei pentru buget, Viorel Ştefan, a subliniat că înainte de aplicarea acestor măsuri obligaţia de transfer de la bugetul de stat către Casa de Sănătate era undeva la 600 de milioane de euro.

După implementarea măsurilor, impactul va creşte cu încă vreo 300 de milioane de euro.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza