Sesiune extraordinară pentru Codul fiscal pe 24 - 26 august

Parlamentul urmează să fie convocat în sesiune extraordinară în zilele de 24, 25 şi 26 august, pentru a discuta cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe Codul fiscal.

Adăugat: 27 Iulie 2015
Ultima actualizare:27 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii doresc convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, la finalul lunii august, pentru a dezbate reexaminarea Codului fiscal solicitată de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit liderilor PSD, proiectul care va ajunge la Parlament va ţine cont de opiniile instituţiilor abilitate.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spunea că proiectul de Cod fiscal va urma procedura firească în Parlament şi că până acum nu sunt motive pentru a se modifica actul normativ.

Totuşi el a menţionat că îl preocupă afirmaţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, despre noul Cod Fiscal, dar că guvernul nu trebuie să renunţe fără argumente la un astfel de proiect legislativ.

"Ministerul de Finanţe va purta discuţii cu toate instituţiile interesate, inclusiv cu Banca Naţională. Va realiza din nou o analiză precum şi o prognoză pe următorii doi, trei ani privind efectele Codului Fiscal din care să reiasă poate mult mai bine sustenabilitatea şi justeţea măsurilor cuprinse în Codul Fiscal care are o susţinere foarte largă atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul mediului de afaceri", a susținut Liviu Dragnea.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi-a exprimat speranţa că în sesiunea extraordinară de la finele lunii august va fi un vot în favoarea formei actuale a Codului Fiscal.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza