Sesiune extraordinară a Senatului pe 24 august

La solicitarea preşedintelui României, Traian Băsescu , în sesiunea extraordinară vor fi dezbătute proiecte de legi din domeniul Justiţiei.

Adăugat: 10 August 2010
Ultima actualizare:10 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul se reuneşte în plen în sesiune extraordinară pe 24 august, pentru a adopta nouă proiecte de legi în domeniul justiţiei, aşa cum a cerut Preşedintele României, dar şi din sfera  reformelor economice, aşa cum a propus Opoziţia, a qnunţat , preşedintele Senatului, Mircea Geoană.


Comisiile de specialitate urmează să elaboreze în perioada 16-23 august rapoartele aferente fiecărui proiect de lege.


La solicitarea preşedintelui României, în sesiunea extraordinară vor fi dezbătute şi aprobate proiectele de legi privind: organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Nationale de Integritate, precum şi proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.


Proiectele din domeniul economic au fost propuse de opoziţie, după cum a anunţat preşedintele Senatului Mircea Geoană.


"La propunerea grupurilor parlamentare PSD-PC şi PNL, Biroul Permanent al Senatului a aprobat în unanimitate dezbaterea în procedură de urgenţă a trei ordonanţe de urgenţă ale guvernului, de importanţă excepţională pentru mersul economiei şi pentru regimul fiscal şi financiar românesc; ordonanţa de urgenţă 58/2010 pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale. Aici este vorba şi de TVA, aici este vorba de ansamblul măsurilor pe care guvernul le-a decis. Ordonanţa de urgenţă numărul 48/2010 cu privire la descentralizarea în domeniul sănătăţii publice şi ordonanţa de urgenţă numărul 63/2010 privind finanţele publice locale", a declarat Mircea Geoană.


Preşedintele Traian Băsescu a solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea legii privind funcţionarea Curţii Constituţionale şi modificarea Codurilor de procedură, a Legii de organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a Legii privind accelerarea soluţionării proceselor.
    

La solicitarea Guvernului, senatorii vor dezbate şi vota, în sesiunea extraordinară, legea privitoare la exercitarea profesiunii de avocat şi legea privind regimul gazelor naturale.
    

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a fost introdusă şi cererea de reexaminare a legii privind parteneriatul public-privat, formulată de preşedintele Băsescu, sub motiv că textul adoptat de Parlament ar conţine inadvertenţe cu unele directive la nivel european.
    

Întrebat dacă senatorii vor putea discuta şi vota cele nouă proiecte într-o singură şedinţă de plen, Geoană a precizat că nu exclude posibilitatea prelungirii dezbaterilor în plen şi în 25 august.


Proiectul privind taxa pe averile mari, în aşteptarePreşedintele Senatului a menţionat că proiectul de lege propus de UNPR privitor la introducerea unei taxe de solidaritate prin perceperea unui impozit pe averile afişate de peste 450.000 euro a fost trimis spre avizare Consiliului Legislativ şi Consiliului Economic şi Social, putând intra pe ordinea de zi a plenului din 24 august dacă şi comisiile permanente vor putea întocmi în timp util raport.


Înaintea plenului din 24 august, Biroul Permanent al Senatului se va mai reuni într-o şedinţă.
    

Şi Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară, plenul urmând să se reunească în 16 august.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza