Sesiune extraordinară a Parlamentului, pe 23 şi 24 ianuarie

Birourile Permanente din Senat şi Camera Deputaţilor au decis, miercuri, că Parlamentul se va reuni pe 23 şi 24 ianuarie în sesiune extraordinară.

Adăugat: 18 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În prima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului sunt prevăzute dezbateri privind situaţia politică actuală din România, iar marţi, 24 ianuarie, va avea loc o şedinţă solemnă dedicată Zilei Unirii Principatelor Române.

Sesiunea extraordinară a fost solicitată de opoziţie care a cerut două zile de dezbateri pe marginea situaţiei politice şi a protestelor de stradă din ultimele zile.

În urma votului, a ieşit câştigătoare varianta puterii, potrivit căreia va fi o singură zi de discuţie pe tema protestelor din ultima perioadă.   

"Discuţia a fost destul de amplă şi cred că, până la urmă, concluzia acestor dezbateri şi a votului dat în final cu o acceptare, să spunem, la unison, a fost aceea ca sesiunea să se desfăşoare în 23-24; în 23, de la ora 13:00, să aibe loc dezbaterea privind starea naţiunii. Premierul va avea un punct de vedere, după care, sigur, vor fi dezbateri", a declarat senatorul PDL, Petru Filip.  

Senatorul PNL, Puiu Haşotti, susţine că o singură zi pentru analizarea situaţiei politice din România nu este suficientă. Prin urmare, va fi o dezbatere superficială a acestei teme.  

"Totul este într-un derizoriu permanent şi, din păcate, cred că situaţia politică şi situaţia din stradă se va înrăutăţi pentru că nici măcar în al 12-lea ceas PDL şi acoliţii nu înţeleg că în România este o situaţie tensionată care trebuie discutată serios şi nu cu o altă şedinţă omagială care să deturneze, eventual, o dezbatere despre motivele pentru care cetăţenii României protestează", a declarat la rândul său, senatorul PNL, Puiu Haşotti.

Subiectul sesiunii extraordinare a Parlamentului a fost singura tema asupra căreia, miercuri, puterea şi opoziţia au convenit în timpul consultărilor pe care le-au avut.

Cererile PNL şi PSD de demisie a Guvernului şi alegeri anticipate nu au primit un răspuns, puterea susţinând că stabilitatea este importantă pentru ţară în condiţii de criză.
 Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza