Sesiune extraordinară a Parlamentului

Parlamentul va lucra şi săptămâna aceasta în sesiune extraordinară.

Adăugat: 20 Iulie 2020
Ultima actualizare:20 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor va fi activitate în comisiile de specialitate, în timp ce la Senat va intra în traseul legislativ iniţiativa cetăţenească 'Fără penali în funcţii publice', care a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor.

Documentul, prin care se interzice persoanelor condamnate definitiv să mai ocupe funcţii publice în instituţiile de stat, se află în traseul legislativ de mai bine de un an de zile.

În această săptămână, proiectul va intra în atenţia Senatului, care este for decizional. La dezbaterile din Camera Deputaţilor, preşedintele USR, Dan Barna, spunea că, în sfârşit, vocea unui milion de români contează.

Dan Barna: O frază foarte simplă devine realitate. Nu mai este posibil să intri în instituţii publice cu o condamnare, un istoric, şi să pretinzi că ai justificarea morală să conduci acea instituţie.

Liberul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut că, prin acest proiect, se poate recâştiga încrederea cetăţenilor în clasa politică.

Alfred Simonis: În acest moment avem această ruptură care se reflectă în capitalul scăzut de încredere în oamenii politici. PSD, ca prima forţă politică a României, are chiar obligaţia să fie chiar vârf de lance în schimbarea relaţiei dintre cetăţeni şi oamenii politici.

În această săptămână sunt aşteptate audieri în comisia parlamentară comună de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel în Germania.

Sunt invitaţi la discuţii prefecţii din Suceava, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Tot în această săptămână, în dezbaterea deputaţilor pentru votul decizional ar putea intra proiectul prin care bunicii care îngrijesc nepoţii primesc o indemnizaţie lunară de 650 de lei.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza