Serviciul norvegian de Protecţie a Copilului "beneficiază de dreptul la confidenţialitate"

Ambasada Norvegiei la Bucureşti precizează că Serviciul norvegian local de Protecţie a Copilului beneficiază de dreptul la confidenţialitate în ceea ce-i priveşte pe minorii luaţi în custodie.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Proteste în fața Ambasadei Norvegiei la București
trimite pe mail

Ambasada Norvegiei la Bucureşti a luat legătura cu Ministerul român al Afacerilor Externe, Parlament şi biroul premierului Dacian Cioloş, după ce în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate au avut loc demonstraţii de solidaritate cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi în custodie de statul norvegian.

Într-un comunicat al Ambasadei se precizează că Serviciul norvegian local de Protecţie a Copilului beneficiază de dreptul la confidenţialitate în ceea ce-i priveşte pe minorii luaţi în custodie, motiv pentru care autorităţile centrale de la Oslo nu pot furniza detalii legate de niciun caz individual.

În document se mai arată, însă, că un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecţie Socială sau de către Tribunalul Districtual numai atunci când copilul a fost supus unei neglijenţe grave, maltratare sau abuz, interesul superior al minorului fiind cel mai important.

Amintim că autorităţile din Norvegia au luat în custodie cei cinci copii ai familiei mixte Bodnariu, cu vârste cuprinse între trei luni şi 10 ani, pe motiv că acestora le-ar fi fost aplicate corecţii fizice.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza