Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al R. Moldova, propunere de arestare

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, va fi prezentat astăzi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Adăugat: 31 Martie 2015
Ultima actualizare:1 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sergiu Lucinschi
trimite pe mail

Sergiu Lucinschi va şi însoţit de un ofiţer de poliţie,  din cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii şi are o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează într-un comunicat difuzat cu puţin timp în urmă că Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj şi trafic de influenţă, iar poliţistul, de luare de mită.

De menţionat că ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, Radu Pricop, este suspect în dosarul de şantaj şi trafic de influenţă în care este cercetat Sergiu Lucinski , fiul unui fost preşedinte al Republicii Moldova , Petru Lucinski, potrivit surselor judiciare.

Potrivit anchetatorilor, Sergiu Lucinschi l-ar fi constrâns pe un alt om de afaceri să-i dea 4 milioane de euro în schimbul retragerii unei plângeri penale formulate de el la D.I.I.C.O.T.

"În perioada decembrie 2014 - martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă).
De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează", se arată în comunicat.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

DNA mai susţine că şi ofiţerul de poliţie reţinut i-ar fi solicitat omului de afaceri o sumă de bani, afirmând că poate influenţa modul de soluţionare a aceluiaşi dosar. În această cauză, în care sunt urmărite penal şi alte persoane, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

AICI Comunicatul DNAAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Martie 2015
Ultima actualizare:
1 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza