Sergiu Lucinschi, cercetat sub control judiciar

Instanța Supremă a respins cererea de arestarea preventivă a omului de afaceri Sergiu Lucinschi, astfel că acesta va fi cercetat sub control judiciar.

Adăugat: 1 Aprilie 2015
Ultima actualizare:1 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sergiu Lucinschi
trimite pe mail

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte moldovean Petru Lucinschi, va fi cercetat sub control judiciar, după ce Instanţa Supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru şantaj şi trafic de influenţă.

Magistraţii au admis însă, cererea procurorilor de arestare preventivă a ofiţerului DIICOT Constantin Comănenau, acuzat de luare de mită în acelaşi dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

Potrivit DNA, din decembrie 2014 până în martie anul acesta, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a făcut presiuni asupra unui om de afaceri în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infracţiuni.

În schimbul acesteia, Lucinschi i-a promis afaceristului că va face diligenţe pentru a-i fi schimbată încadrarea juridică a faptelor într-o infracţiune pentru care va înceta ancheta.

Pe de altă parte, Constantin Comăneanu a fost prins în flagrant în timp ce primea cinci mii de euro de la omul de afaceri.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza