Serbia, invitată să demareze negocierile cu UE din 2014

Uniunea Europeană a decis ca Serbia să înceapă la 21 ianuarie 2014 negocierile de aderare.

Adăugat: 18 Decembrie 2013
Ultima actualizare:18 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În acest fel, Belgradul a fost recompensat pentru reformele democratice şi eforturile de normalizare a relaţiilor cu Kosovo, a anunţat Agenţia REUTERS, citată de Rador.

Şi Agenţiile FRANCE PRESSE şi ANSA subliniază că de marţi, 17 decembrie, Consiliul UE a deschis drumul pentru începerea negocierilor cu Serbia.

Pentru a primi "unda verde", Serbia a suferit o transformare excepţională, de la un "stat paria" printre statele foste iugoslave, sancţionată pentru rolul jucat în războaiele din anii '90, până la un stat candidat la UE - comentează REUTERS, care citează declaraţia premierului Serbiei, Ivica Dacic, care a afirmat la Televiziunea publică: "Acesta este un moment istoric pentru Serbia".

Agenţia italiană ANSA a relatat detaliat modul în care Consiliul UE a deschis drumul pentru ca Serbia să poată începe la 21 ianuarie negocierile cu UE.

Confirmarea acestei decizii a venit şi din partea comisarului european pentru extindere, Stefan Füle, care a exprimat "recunoaşterea eforturilor reformatoare" ale Belgradului şi normalizarea relaţiilor cu Kosovo - transmite ANSA.

În aceeaşi tonalitate a relatat şi AFP, care a subliniat că prin stabilirea datei începerii negocierilor, Belgradului i-au fost recunoscute eforturile de a normaliza relaţiile cu Kosovo.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza