Serbia cere ajutorul Comisiei Europene în problema imigranţilor

Ministrul muncii din Serbia susţine că Serbia se confruntă cu probleme financiare şi aşteaptă ajutor din partea Comisiei Europene, în condiţiile în care în Serbia ajung zilnic peste 4 mii de migranţi.

Adăugat: 21 Septembrie 2015
Ultima actualizare:21 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Emigranți la granița sârbo-croată. Foto: Ramona Alexandrescu.
trimite pe mail

Ministrul muncii şi politicilor sociale din Serbia, Alexandar Vulin, a vizitat tabăra refugiaţilor din Ţiglana, aflată la ieşirea din oraşul Subotiţa la 30 km de graniţa cu Croaţia.

Ministrul muncii nu exclude posibilitatea ca refugiaţii să treaca granita şi prin Romania,  ajungând astfel în Ungaria şi apoi în Germania.

Acesta a mai spus că Serbia se confruntă cu probleme financiare şi aşteaptă ajutor din partea Comisiei Europene, în condiţiile în care în Serbia ajung zilnic peste 4 mii de migranţi.

Zilele acestea, ministrul muncii va face o vizită la Bruxelles unde va discuta problema imigranţilor cu responsabilii europeni.

Autorităţile sârbe, citate de reporterul RRA,  Ramona Alexandrescu, speră ca oficialii de la Bruxelles să găsească o soluţie să ajute financiar Serbia, deoarece autorităţile sârbe au spus că de la începutul crizei în Serbia au venit 150.000 migranţi, în special din Siria.

AUDIO Interviu cu ministrul Aleksandr Vulin

Reporterul RRA a transmis mai multe fotografii ale emigranţilor ajunşi la graniţa sârbo-croată, fotografii pe care le puteti găsi pe site dar şi pe pagina noastră de facebook românia actualităţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza