Şerban Mihăilescu, audiat la ICCJ

Şerban Mihăilescu, audiat la ICCJ în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Adăugat: 31 Octombrie 2017
Ultima actualizare:31 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Şerban Mihăilescu
trimite pe mail

Fostul parlamentar Şerban Mihăilescu a fost audiat din nou astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.     

Dezbaterile în acest dosar sunt reluate de la zero, după ce unul dintre judecătorii din completul iniţial, Ana Maria Dascălu, s-a pensionat, fiind înlocuit cu un alt magistrat.

Şerban Mihăilescu a reluat practic declaraţia dată în luna iunie a acestui an la instanţa supremă în legătură cu participarea sa la o serbare organizată în anul 2009 în Israel de consultantul politic Tal Silberstein.

Şerban Mihăilescu a explicat că a fost invitat la acea petrecere, unde l-a întâlnit şi pe Călin Popescu-Tăriceanu, însă nu a stat de vorbă cu acesta.

Procurorul de şedinţă a reamintit că la DNA Braşov fostul parlamentar a spus că serbarea a avut loc în 2007, apoi a revenit cu anul 2009, iar oamenii legii îşi menţin decizia de a-l cerceta pentru mărturie mincinoasă.

Următorul termen al procesului este 28 noiembrie, când va fi audiată Ioana Valmar, fosta soţie a lui Tăriceanu. Preşedintele Senatului nu a participat la proces.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza