Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv

Celebrul cardiolog și fost senator PSD, Șerban Brădișteanu a fost achitat definitiv, pentru a treia oară în dosarul de corupție.

Adăugat: 15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:15 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Șerban Brădișteanu
trimite pe mail

Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită la achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.

Redactorul RRA Diana Surdu ne-a mai informat că este a treia oară când Brădişteanu este achitat în acest caz.

Anchetatorii au cerut pedeapsa cu închisoarea, menţinerea sechestrelor asupra imobilelor lui şi confiscarea sumelor de peste 13 milioane de euro.

Celebrul cardiolog şi fost senator PSD între anii 2000-2004 a fost acuzat că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, ar fi atribuit preferenţial contracte de achiziţie din bani publici pentru echipamente medicale necesare spitalelor din sistemul penitenciar.

Anchetatorii susţineau că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari şi 3.594.333 euro.

Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, printre care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006.

Ceilalţi membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu - au fost ulterior scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza