Sentinţa în cazul lui Mircea Băsescu, amânată după sărbători

Pronunţarea sentinţei în procesul lui Mircea Băsescu a fost amânată pentru 4 ianuarie.

Adăugat: 21 Decembrie 2015
Ultima actualizare:21 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Băsescu
trimite pe mail

Magistraţii Tribunalului Constanţa au amânat pentru 4 ianuarie pronunţarea sentinţei în procesul lui Mircea Băsescu şi al lui Marian Căpăţână, în care cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care sunt implicaţi membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Sentinţa pe care o vor da judecătorii poate fi atacată la Curtea de Apel.    

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut instanţei închisoare cu executare pentru ambii inculpaţi, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250 de mii de euro de la Mircea Băsescu şi de 350 de mii de euro de la Marian Căpăţână.

Cei doi au fost trimişi în judecată în iunie 2014 pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului, aminteşte corespondenta noastră Mona Constantinescu.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu cea a controlului judiciar.


 Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza