Sentinţă finală în Dosarul "ICA". Dan Voiculescu, 10 ani cu executare

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în cazul Dosarului "ICA", să-l condamne de preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare. În acest dosar mai sunt inculpati 11 persoane. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

Adăugat: 8 August 2014
Ultima actualizare:8 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 ►Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, cu limitarea unor drepturi, pentru spălare de bani. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

►Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

►Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare.

►Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare - Concesionare a ADS, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

►Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare.

►Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA Bucureşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acţionarilor a ICA.

►Foştii cenzori la ICA inculpaţi în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

Ştire în curs de actualizare

UPDATE Omul de afaceri Dan Voiculescu aşteaptă sentinţa în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, care va fi anunaţă astăzi de Curtea de Apel Bucureşti.

El este acuzat de spălare de bani şi riscă, dacă va fi găsit vinovat, o pedeapsă de maxim 10 ani de închisoare.

În jurul orei 10.30,  Dan Voiculescu a  declarat presei că atât el cât şi ceilaţi inculpaţi din dosarul ICA sunt nevinovaţi.

"Ce mă doare este faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă şi sunt nişte oameni extraordinari, profesori universitari, oameni care toată viaţa lor nu au făcut decât să muncească cinstit. Au ajuns în situaţia asta numai, şi numai, şi numai, şi numai datorită mie, datorită faptului că eu, fiind vânat, neputând să mă prindă pe mine cu nimic, pentru că nu am făcut nimic, au trebuit să creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le-am auzit şi le cunoaştem", a afirmat el, potrivit redactorului RRA.

Procurorii anticorupţie susţin că bunurile ICA ar fi fost cu mult subevaluate la privatizare, iar prejudiciul s-ar ridica la peste 60 de milioane de euro.

Holdingul GRIVCO al lui Dan Voiculescu ar fi cumpărat teren la un preţ de 75 de ori mai mic decât valoarea reală. Dosarul datează din decembrie 2008.

Procesul a început în urmă cu şase ani, când DNA a trimis în judecată mai multe persoane implicate în acest caz, printre care şi omul de afaceri Dan Voiculescu.

Judecătorii Curţii de Apel au finalizat, marţi seara, un proces care a durat şase ani şi care a vizat privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, denumire postdecembristă a celui de Chimie Alimentară înfiinţat încă din 1951.

Atractiv datorită activelor sale imobiliare, un teren de peste 36.000 de metri pătraţi şi construcţii în suprafaţă desfăşurată de aproape 10.000 de metri pătraţi, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa, ICA a fost scos la privatizare şi cumpărat de holdingul GRIVCO, deţinut de omul politic Dan Voiculescu.

Privatizarea a fost una contestată, deoarece Agenţia Domeniilor Statului nu a efectuat o reevaluare a institutului, astfel că, pe 4 decembrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, alături de fostul ministru al telecomunicaţiilor Sorin Pantiş, preşedintele CA al ADS, Corneliu Popa, şi directorul ICA, Gheorghe Mencinicopschi.

În cei şase ani de proces, cu toţii şi-au susţinut nevinovăţia, iar Dan Voiculescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, a afirmat în nenumărate rânduri că i s-a fabricat un dosar politic.

Vineri, atât inculpaţii, cât şi opinia publică vor afla de la judecătorii Curţii de Apel care este sentinţa definitivă şi irevocabilă şi dacă aceasta va menţine sau va schimba decizia de anul trecut a Tribunalului Bucureşti, potrivit căreia Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Mădălina Verman, Mira Gomboş
Adăugat:
8 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza