Senatul şi Camera Deputaţilor votează noi judecători la CCR

Votul are loc în contextul în care luna viitoare expiră mandatele preşedintelui Curţii, Valer Dorneanu, dar şi ale magistraţilor constituţionali Mona Pivniceru şi Daniel Morar.

Adăugat: 2 Mai 2022
Ultima actualizare:2 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul şi Camera Deputaţilor votează săptămâna aceasta noi judecători la Curtea Constituţională.

Votul are loc în contextul în care luna viitoare expiră mandatele preşedintelui Curţii, Valer Dorneanu, dar şi ale magistraţilor constituţionali Mona Pivniceru şi Daniel Morar.

Pentru postul de judecător desemnat de Camera Deputaţilor candidează din partea PSD Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, avocatul Cristi Danileţ, de la USR, şi profesorul universitar Ioan Sabău Pop, din partea AUR.

La Senat, candidaţii pentru postul pe care Mona Pivniceru îl va lăsa vacant în luna iunie sunt: din partea PNL Iulia Scântei, preşedinte al Comisiei juridice, din partea USR avocatul Péter Eckstein-Kovács şi din partea AUR avocatul Radu Ghidău.

Şi tot săptămâna aceasta, mâine, va avea loc o şedinţă comună a Parlamentului.

Pe ordinea de zi figurează printre altele scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat, la solicitarea NATO, dislocarea unor forţe armate străine în România.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei comune figurează şi propunerea de desfiinţare a grupurilor parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Belarus.

Pe de altă parte, astăzi pe ordinea de zi a plenului Senatului figurează proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Senatului, document care stabileşte noi abateri disciplinare şi înăsprirea sancţiunilor de natură parlamentară, astfel încât parlamentarii care nu au un comportament corespunzător în timpul şedinţelor de plan sau de comisii să fie mai dur sancţionaţi.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza