Senatul și Camera Deputaților și-au aprobat fonduri mai mari

Bugetul a fost retrimis la Comisii, după ce Senatul şi Camera Deputaţilor şi-au aprobat fonduri mai mari decât în varianta iniţială elaborată de guvern.

Adăugat: 15 Decembrie 2015
Ultima actualizare:15 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul reunit al Parlamentului a retrimis Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2016 la Comisiile de buget-finanţe pentru un raport suplimentar, după ce Senatul şi Camera Deputaţilor şi-au aprobat fonduri mai mari decât în varianta iniţială elaborată de guvern.

Parlamentarii din comisii au termen până azi la ora 10:00 pentru a face completările de rigoare.

Anterior, însă, senatorii şi deputaţii au votat, pe articole, proiectul legii bugetului, fără a da un vot asupra întregului document.

Toate cele 63 de articole din Proiectul bugetului de stat pe 2016 adoptate ieri de parlament au fost supuse votului doar ca principii, sumele urmând a fi discutate la momentul dezbaterilor pentru fiecare minister sau intituţie în parte.

Premierul Dacian Cioloş a subliniat că executivul a decis să respecte cadrul legal aprobat de Senat şi Camerea Deputaţilor şi a inclus în buget prevederi importante de relaxare fiscală şi creşteri salariale pentru personalul bugetar.

"Creşterile acestea salariale care au fost decise în acest buget nu vor avea efect pe termen lung în creşterea bunăstării cetăţenilor, dacă nu vom veni şi cu programe de susţinere a invetiţiilor. Guvernul are intenţia să vină cu propunerea Legii salarizării unitare, în pachet cu un proiect de reformă privind creştera capacităţii administrative, pentru că aceste două lucruri sunt legate între ele", a spus Cioloș.

Primul ministru a mai spus că, la elaborarea Proiectului de buget, guvernul a decis să evite risipirea resurselor şi să prezinte un număr limitat de proiecte, pentru care se pot obţine rezultate concerte.

PSD şi PNL au anunţat că vor vota bugetul guvernului Cioloş, în timp ce paralmentarii ALDE, UDMR şi ai Partidului Naţional Democrat au declarat că vor lua o decizie în funcţie de amendamentele aprobate.

Mâine, dezbaterile vor continua asupra anexelor din proiectul de buget, unde sunt prevăzute sumele alocate pentru toţi ordonatorii de credite, iar miercuri se aşteaptă votul final.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza