Senatul decide joi convocarea în sesiune extraordinară

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că Biroul permanent al Camerei superioare a Parlamentului, programat pentru mâine la ora 14:00, va decide convocarea plenului în sesiune extraordinară.

Adăugat: 19 August 2015
Ultima actualizare:19 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, co- preşedintele ALDE, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului a mai precizat, azi, într-o conferinţă de presă, că decizia va fi luată mâine dar propunerea este ca senatorii să fie chemaţi lunea viitoare la lucru pentru a dezbate proiectului Codului fiscal.

La aceeaşi conferinţă, co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că formaţiunea sa va susţine în cadrul discuţiilor dintre partide de mâine, Codul Fiscal în forma deja adoptată de Parlament.

El a subliniat că documentul este important pentru economia României şi  aşteptat de  mediul de afaceri iar scăderea TVA la 19 la sută reprezintă o măsură extrem de necesară şi binevenită.

"Una dintre prevederile principale ale Codului fiscal este scăderea TVA la 19%, extrem de necesară şi binevenită. De altfel, reducerile TVA pentru alimente deja şi-au arătat impactul pozitiv, astfel că ar trebui să dea mult de gândit unora care astăzi se opun, cu diferite argumente, scăderii TVA. Am observat la PNL această idee de prudenţă, de reducere graduală a TVA în două etape. (...) Dar şi cu 19% şi cu 21% acelaşi lucru se întâmplă, deficitul de 1% tot va fi depăşit", a spus Tăriceanu.

Deşi reprezentanţii Alde vor participa mâine la discuţiile dintre partide, Călin Popescu Tăriceanu  nu consideră că  legea Codului Fiscal ar trebui să devină subiect de discuţii politice între putere şi opoziţie, atâta timp cât măsurile prevăzute sunt destinate consolidării creşterii economice.

Starea justiţiei şi controlul civil asupra seviciilor secrete sunt alte două teme pe care ALDE ar dori să le mai dezbată mâine, informează redactorul RRA, Alina Stănuţă.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza