Senatul, de acord ca Ministerul Sănătăţii să devină principal ordonator de credite

Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare.

Adăugat: 12 Februarie 2013
Ultima actualizare:12 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astfel, Ministerul Sănătăţii ar deveni principalul ordonator de credite pentru unităţile sanitare din ţară şi va putea face achiziţii publice în numele acestora sau va putea încheia acorduri-cadru.
    
Secretarul de stat din cadrul ministerului Răzvan Vulcănescu a afirmat în timpul discuţiilor din Comisie, că adoptarea acestei legi va duce la reduceri de până la 30 la sută la achiziţii deoarece există cazuri în care acelaşi produs ajunge să coste mult mai mult în funcţie de intermediari.

"În prezent, fiecare spital sau unitate sanitară cu paturi desfăşoară în mod individual procedurile de achiziţii publice pentru achiziţia de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale sau de protecţie, servicii, combustibili şi lubrifianţi pentru parcul auto. Din pricina acestui fapt, sunt situaţii în care preţurile de achiziţie a acestor bunuri şi servicii diferă de la un spital la altul. Ministerul Sănătăţii se stabileşte ca fiind unitate de achiziţii centralizată care atribuie contractele achiziţie publică sau încheie acorduri-cadru în numele şi pentru unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua ministerului şi a autorităţilor administraţiei publice locale", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, citată de Agerpres.

Senatul este prima Cameră sesizată, iar dacă legea trece de Parlament, Ministerul Sănătăţii devine principalul ordonator de credite pentru unitatile sanitare şi va face achiziţii în numele acestora.

Propunerea legislativă este inspirată din legi asemănătoare din Franţa şi Marea Britanie, informează reporterul RRA.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
12 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza