Senatul amână discutarea solicitării DNA în cazul Titus Corlăţean

Conducerea Senatului a amânat discutarea solicitării DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul senatorului Titus Corlăţean.

Adăugat: 15 Iunie 2016
Ultima actualizare:15 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlăţean, senator -arhivă foto
trimite pe mail

Conducerea Senatului a amânat din lipsă de cvorum pentru săptămâna viitoare discutarea solicitării DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul senatorului Titus Corlăţean, în dosarul votului din diaspora de la alegerile prezidenţiale din 2014.

El este  acuzat de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale pe care le-ar fi comis pe vremea când era de ministru de externe.

Comisia juridică va formula un punct de vedere, iar decizia finală va fi luată prin vot în plenul Senatului, transmite redactorul RRA, Amalia Bojescu.

Pe 16 mai, DNA a cerut sesizarea Parlamentului pentru efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul Diaspora.

Cererea de ridicare a imunităţii îl vizează pe senator pentru infracţiunile de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Potrivit procurorilor, la alegerile prezidenţiale din 2014, Titus Corlăţean, care era atunci ministru de Externe, prin încălcarea legii, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate.

Dispoziţiile sale ar fi limitat numărul de cetăţeni români care au putut vota, fapt ce ar fi favorizat candidatul propus şi susţinut de partidul din care facea şi el parte, în condiţiile în care cetăţenii din diaspora îi erau în mare parte defavorabili acestuia.

"În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte", susţine DNA, în comunicatul remis la aceea dată.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza