Senatul a aprobat achiziția rachetelor Patriot

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au subliniat că ţara noastră are nevoie de un sistem de apărare anti-aerian modern.

Adăugat: 20 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul legislativ privind achiziţia de către România a primului sistem de rachete Patriot a trecut de votul Senatului.

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au subliniat că ţara noastră are nevoie de un sistem de apărare anti-aerian modern, în condiţiile în care Forţele Armate Române dispun în prezent de sisteme de rachete sol-aer cu rază mică şi medie de acţiune care sunt depăşite din punct de vedere operaţional şi tehnologic.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a afirmat că achiziţia asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale şi va contribui în mod semnificativ la consolidarea relaţiei privilegiate cu Statele Unite:

"Parteneriatul strategic România-SUA, lansat la 11 iulie 1997, a reprezentat şi reprezintă un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijin a eforturilor interne în domeniul apărării. Totodată, această achiziţie va genera intensificarea cooperării militare dintre România şi SUA, transferul de tehnologii şi informaţii sensibile, creşterea nivelului încrederii între cei doi aliaţi", a spus Mihai Fifor.

Proiectul legislativ va ajunge mâine în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, urmând să intre în plen pentru dezbatere şi vot în calitate de for decizional, transmite redactorul RRA, Cătălin Purcaru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza