Senatul a adoptat proiectul privind poliţele RCA

Un proiect de lege adoptat de Senat stabileşte criterii clare pe baza cărora să fie calculat tariful de referinţă pentru fiecare categorie de autovehicole.

Adăugat: 14 Septembrie 2016
Ultima actualizare:14 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a adoptat ieri,  proiectul de lege care aduce noi reguli pentru întocmirea poliţelor RCA.

Proiectul de lege stabileşte criterii clare pe baza cărora să fie calculat tariful de referinţă pentru fiecare categorie de autovehicole.

Senatorul PSD Sorin Bota a susţinut că pe viitor se va evita scumpirea exagerată a poliţelor RCA.

"Dorim prin această lege să limităm acest lucru, să dăm posibilitatea mult mai bună la înţelegerea amiabilă între compania de asigurări şi persoana care urmează să fie despăgubită, să aducem răspunderea către conducătorul auto, mai ales în cazul firmelor, companiilor de transport care sunt penalizate ele, ca şi companie. O întreagă flotă este paralizată pentru că are în interior un şofer care are accident în fiecare an, lucru care nu este normal, şi răspunderea să meargă către conducătorul auto nu numai către companie", a spus Sorin Bota. 

Liberalii au amintit că executivul intenţionează să adopte mâine o ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi temă şi au acuzat din nou Autoritatea de Supraveghere Financiară că nu a găsit din timp soluţii la această problemă. 

"Aş vrea să remarc că în subordinea noastră, a  parlamentului, este instituţia care ar fi trebuit să rezolve problema. N-ar fi trebuit să ajungem aici. Instituţia care se numeşte ASF ar trebui să vină în faţa parlamentului, să ne spună de ce am ajuns în acestă situaţie şi probabil să scăpăm de conducătorii acestei instituţii care nu şi-au făcut treaba şi au adus lucrurile până aici", a susţinut senatorul PNL, TeodorAtanasiu.

Proiectul de lege va fi trimis la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Redactorul RRA,  Amalia Bojescu mai aminteşte că adoptarea acestui proiect de lege se face în contextul în care patronatele din transporturi ameninţă cu proteste de amploare.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza